Verksemda starta opp i 2003, og kjøpte same år ein etasje i den gamle skolen i Skorovas. Der det før var skolekjøken og sløydsal kombinert med kapell driv vi no skjenkestove, kjøken og foredling av mat. Skjenkestova er mellom dei som har størst utval i landet av øl og akevitt. Vi produserer sjølv røykakjøt og pinnekjøt av sau og lam.
Skorovasmat tek vare på lokale og nasjonale mat- og drikketradisjonar. Men vi seier óg ja til fornying av tradisjonane – nye impulsar gjev ekstra meirsmak!
Skjenkestova har eit omframt utval av øl og akevitt. Mange har oppdaga at øl er meir enn lys pils. Øl er kultur. Skjenkestova og Skorovasmat er ei kulturverksemd, og er samarbeidspartnar med Norsk Kulturarv.
Vi tør påstå at Skjenkestova er ein attraksjon i seg sjølv; kven skulle tru at det midt i fjellheimen finst eit øl- og akevittutval som konkurrerer med Noreg sine største byar? Eit besøk på Skjenkestova er ei kulturoppleving!
Vi samarbeider blant annet med Visit Namsskogan. Se deres brosjyre her.
Andre om oss
Norge Rundt var på vitjing på Skjenkestova 12.november 2010
«Ikke verdens navle, men likevel har Skorovatn en av Norges beste puber» – Adressa.no 9. august 2010
«Bygda med det rare i Adressa.no» – 9. juli 2008
«Selve øltilbudet på Skenkestova kan slukke enhver tørst» – Namdalsavisa 2. desember 2006
«Øl-oasen i Skorovas» – Det står en-og-førti øl… Blogg 1. september 2007
Dei vi samarbeider med
Visit Namsskogan
Visit Namdalen
Visit Børgefjell
Norsk Kulturarv
Hanen
Det skjer i Skorovatn
Kontakt oss
Adresse: Myra 17, 7893 Skorovatn
Telefon: 41 31 35 11
E-post: post@skorovasmat.no
Skjenkestova
Skjenkestova i Skorovas vart etablert i september 2005. Skjenkestova ligg i første etasjen i gamle Skorovatn skole, der det før var sløydsal kombinert med kapell. Seinare har lokalet vore brukt både som musikkrom og barnehage. No ei sermerkt skjenkestove!
Matservering
Vi serverer sjølvsagt våre gjester kortreist mat dersom dei ønskjer det. Men for at maten ikkje skal stå og domna bort i omnen serverer vi berre på bestilling. Ring oss gjerne ei vekes tid før dykk kjem, så ordnar vi god mat – helst av lokale råvarer.